Guvernul a publicat în Monitorul Oficial Hotărârea care reglementează modul în care pot fi ridicate autovehiculele parcate neregulamentar, urmând ca aceasta să intre în vigoare după data de 20 ianuarie. Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Dolj spun ca depinde de primărie când se va începe ridicarea mașinilor oprite și staționate neregulamentar, iar autoritățile locale din Craiova sustin că au inceput demersurile pentru punerea în aplicare a noilor reglementari.
Ridicarea vehiculului se dispune în scris, iar dispoziția de ridicare trebuie să cuprindă cel puțin următoarele informaţii: data, ora şi locul ridicării mașinii, gradul, numele şi prenumele poliţistului care dispune această măsură, precum şi unitatea din care acesta face parte, norma încălcată, menţiuni privind avarii vizibile pe vehicul, date privind numărul de înmatriculare şi marca vehiculului. Dispoziţia de ridicare se încheie în trei exemplare. Unul rămâne la polițist, unul este trimis primăriei, iar al treilea exemplar ajunge la persoana care solicită restituirea vehiculului.
În ceea ce privește ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculului, au fost aduse o serie de lămuriri. Astfel, transportul la locul de depozitare se face numai pe platforme, iar depozitarea mașinilor se face numai în spaţii special amenajate de către primărie. Pe întreaga perioadă a depozitării, vehiculele ridicate se află în paza primăriei, care răspunde pentru avariile produse cu ocazia ridicării, transportului şi depozitării.
Mașinile vor putea fi ridicate și de pe trotuare dacă nu sunt parcate în spații marcate și semnalizate.