Parteneriat pentru educaţie

Primul incubator de proiecte inovative din Europa a fost inaugurat astazi la Craiova. Studenţii şi absolvenţii Universităţii din Craiova sunt  principalii beneficiari ai Centrului de Resurse şi Angajament Ford Craiova – CRAF .Acesta  creeaza un mediu antreprenorial eficient, care să asigure cele mai bune servicii inovatoare comunătății.

Ford România a deschis astăzi  la Craiova, în parteneriat cu autorităţile locale si Universitatea din Craiocva primul incubator de proiecte inovative din Europa. Centrul de resurse şi Angajament Ford Craiova – CRAF este primul centru de acest gen din Europa şi al patrulea în lume.

CRAF Craiova le va permite studenților și proaspăt absolvenților Universității din Craiova să construiască și să lanseze programe sociale inovative și sustenabile, prin intermediul cărora să încurajeze progresul și economia comunității. În acest sens, Ford Fund și EDUCOL au dat startul unei competiții în cadrul căreia studenții au fost inspirați să conceapă proiecte care se adresează nevoilor comunității.

Proiectele câștigătoare de la CRAF Craiova care vor primi până la 50.000 de dolari pentru a fi dezvoltate sunt in diferte domenii  precum reciclare  sau asistenta sociala

Comunitatea academică este chemată să-şi pună în valoare know-how-ul prin constituirea unui corp de mentori şi consilieri în antreprenoriatul social. Studenţii primesc o nouă oportunitate să pună bazele acestui domeniu atât de ofertant.

CRAF completează cele două proiecte asemănătoare care există deja în Detroit, SUA și pe cel din Africa de Sud, inuagurat de asemenea în 2018. Planurile de viitor vizează extinderea în Asia, prin deschiderea unui Centru în Bangkok (Thailanda) la începutul anului 2019.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.