Programul ”Școală după Școală”

Programul ”Școală după Școală” este tot mai solicitat în ultima perioadă de către unitățile de învățământ din județ. În general, cererile sunt pentru clasele primare, dar au apărut solicitari și pentru gimnaziu și învățământul preșcolar.

Numărul școlilor care solicită programul ”Școală după Școală” este în creștere de la o zi la alta. Rețeta programului constă într-o masă caldă la prânz, în activități de recreere, de îndrumare pentru realizarea temelor, cursuri de dans, desen, limbi străine.

În județul Dolj, încă din vacanța de vară, 16 unități de învățământ au primit aviz pentru derularea programului. Unele școli au depus cereri de avizare a acestui program, fiind finanțate de asociațiile de părinți, altele au proiecte prin care asigură masa copiilor,  plata cadrelor didactice care desfășoară activități, dar oferă și diverse produse, cum ar fi rechizite sau haine.

Una dintre unitățile școlare din Craiova care are solicitări și pentru gimnaziu este Școala gimnazială „Nicolae Romanescu“ din Craiova.  La această școală  programul „Școală după Școală“ a început încă de anul trecut la învățământul primar și sunt foarte multe cereri formulate până în prezent.

Activitățile derulate sunt variate.  Acestea se vor stabili în funcție de solicitarile părinților. Costurile vor fi suportate integral de către părinți.

Pentru anul școlar în curs, acestea sunt estimate la 450 de lei, din care 150 de lei pentru masă. La unitățile școlare din Craiova, costurile vor fi suportate de părinți și pot ajunge până la 500 de lei pe lună de copil.

Programul ”Școală după Școală” se aplică și în mediul rural, atât la preșcolari, cât și la gimnaziu. Acesta funcționează deja la Liceul ”Adrian Păunescu” din Bârca și sunt cereri formulate și de unități de învățământ din Rast, Seaca de Pădure, Cernătești și Rojiște.

Pentru avizare, unitățile școlare trebuie să depună un dosar care să cuprindă prezentarea școlii,  oferta de activități și de pachete educaționale.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.