Asigurari de sănătate

Guvernul României a majorat în acest an veniturile alocate asigurărilor de sănătate. Conform legii 95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii, perosoanele trebuie să fie asigurate pentru a putea beneficia de pachetul de servicii de bază. Cardul naţional de sănătate este instrumentul pe baza căruia sunt validate serviciile medicale ale asiguraţilor, astfel încât să fie decontate, din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale, numai serviciile efectiv acordate pentru care asiguratul s-a prezentat la furnizorul de servicii medicale.

Conform legii săntăţii, sunt asigurate toare persoanele plătitoare direct de FNUASS, respectiv toţi cetăţenii români cu dominiliul în ţară sau în străinătate care fac dovada plăţii contribuţiei la fondul de sănătate, persoanele care beneficiază de asigurare fără plata contribuţiei şi cele plătitoare de FNUASS cu plata din alte surse.

În cazul apariţiei anumitor modificări, asiguraţii sunt obligaţi să anunţe în termen de 15 zile medicul de familie şi casa de asigurări de sănătate asupra acestora. Printre modificări se numără schimbarea datelor de indentitate sau schimbarea categoriei de asigurat. Verificarea calităţii de asigurat se poate face de către asiguraţi sau de către furnizorii de servicii medicale, medicamente sau dispozitive medicale, prin introducerea CNP-ului în aplicaţia PIAS, pe site-ul CAS Dolj, la secţiunea asiguraţi.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.