Parcare cu plată în centru

Parcare cu plată în centrul Craiovei. Şoferii care vor dori să parcheze pe trei sectoare de drum din centru vor trebui să achite o taxă de 2 lei/h, ca urmare a adoptării Hotărârii privind instituirea de parcări supuse taxării, pe domeniul public. Pentru început vor fi disponibile 139 de locuri de parcare, iar plata se va face prin SMS. Pe lângă această taxă, şoferii trebuie să plătească şi taxa pentru parcarea curentă pe domeniul public pe bază de vinietă care a fost stabilită la 40 lei/an.

Parcarea în centrul Craiovei, pe trei sectoare de drum, va fi cu plată. Şoferii care vor parca pe un loc semnalizat cu indicatorul „Parcare cu plată“ vor trebui să plătească suma de doi lei pentru fiecare oră de staționare, iar plata se va face prin intermediul unui mesaj text. Proiectul de hotărâre privind instituirea de parcări supuse taxării, pe domeniul public al municipiului Craiova, precum şi aprobarea Regulamentului referitor la aplicarea taxei pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului Craiova a fost tema de dispută între consilierii PNL si PSD.

Primarul interimar, Mihail Genoiu, a explicat că cei care doresc să parcheze în centrul Băniei, dar nu deţin un telefon mobil pentru a face plata parcării, atunci au ca alternativă parcarea subterană.

Taxa pentru parcarea ocazională pe domeniul public cu plată prin SMS va fi de 1 leu/zi şi 12 lei/lună. Prevederile Regulamentului privind aplicarea taxei pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului Craiova va intra în vigoare de la data publicării pe site-ul oficial al Primăriei Craiova.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.