De ce să consumăm goji?

Goji, acest fruct magic, numit şi “fructul longevităţii”, a devenit, în ultima perioadă, noul secret al sănătăţii, iar popularitatea lui a cunoscut o creştere uriaşă datorită multiplelor beneficii aduse corpului uman.

Goji este un fruct asiatic de culoare roşie, originar din Himalaya, ce datează din anii 800, produs de o specie de arbuşti din familia Solanacee, care include, printre altele, roşiile şi vinetele. Goji înfloreşte începând din luna iunie şi fructifică începând cu luna august, având perioade când are şi flori şi fructe. Fructele sunt mici, alungite, dulci şi pline de seminţe. La noi, este cunoscut sub denumirea de “cătină de gard”.

Aceste fructe de pădure sunt folosite de mult timp în medicina tradiţională pentru îmbunătăţirea vederii, prevenirea diabetului, a hipertensiunii arteriale, întărirea sistemului imunitar şi pentru a ameliora simptomele de oboseală. Fructele de goji pot fi consumate ca atare, gătite sau uscate (precum stafidele), dar şi sub formă de ceai, sucuri sau băuturi medicinale. Cantitatea crescută de antioxidanţi din fructele de goji ajută la împiedicarea îmbătrânirii premature a pielii. Goji hrăneşte în profunzime tenul, fortifică procesele de apărare a pielii împotriva radicalilor liberi şi curăţă în profunzime porii. Vedetele sunt îndrăgostite de aceste fructe magice, Christina Aguilera şi Salma Hayek numărându-se printre celebrităţile care adoră să mănânce goji şi apelează la acestea pentru prepararea măştilor cosmetice.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.