Tariful pentru gunoi, majorat

Craiovenii vor plăti în plus pentru colectarea gunoiului menajer, după ce consilierii municipali au aprobat un proiect de hotărâre prin care au pus în aplicare o ordonanță de urgență privind Fondul de Mediu, ce face referire la taxa de depozitare pentru deşeurile inerte şi nepericuloase în scopul descurajării depozitării, în beneficiul celorlalte modalităţi de gestionare a deşeurilor.

Consiliul Local Municipal Craiova a aprobat, astăzi, o nouă taxă pentru craioveni. Începând de la 1 ianuarie 2017 beneficiarii casnici ai serviciilor de colectare, transport şi depozitarea deşeurilor vor plăti încă 2,32 de lei/lună pe lângă tariful deja existent de 6,72 lei/lună. Consilierii liberali s-au opus acestui proiect de hotărâre, subliniind faptul că documentul nu a primit avizul pozitiv din partea Comisiei de urbanism şi au propus ca această taxă să fie suportată de operatorul activităţii de depozitare a deşeurilor.

Reprezentantul Serviciului de Servicii Publice din cadrul Primăriei Craiova, Alin Glăvan, a explicat consilierilor că municipalitatea trebuie să respecte mai multe acte normative, urmând ca taxa suplimentară să fie achitată de 190.000 de craioveni.

Hotărârea a fost adoptată cu majoritate de voturi deşi fusese avizată negativ în Comisia de Urbanism.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.