Profesorii care se preocupă de copiii care provin din medii defavorizate, precum şi de cei cu cerinţe educaţionale speciale, vor fi recompensaţi cu gradaţia de merit. Potrivit noii metodologii, acestora li se va acorda acelaşi punctaj cu profesorii care pregătesc şi obţin importante rezultate cu elevii olimpici.
Noi criterii pentru acordarea gradaţiei de merit. Potrivit noii metodologii, profesorii care obţin rezultate bune cu elevii ce provin din medii defavorizate sau cu cerinţe de educaţie speciale, vor fi recompensaţi cu gradaţia de merit. Aceasta este echivalentă cu gradaţia obţinută de profesorii care pregătesc elevi olimpici.
La concursul pentru acordarea gradaţiei de merit pot participa cadre didactice de predare, de conducere sau control din învăţământul preuniversitar de stat. Aceştia trebuie să îndeplinească anumite condiţii, respectiv să aibă o vechime de minim 4 ani şi bune rezultate în combaterea şi prevenirea abandonului şcolar. Totodată, aceştia trebuie să obţină calificativul “Foarte bine”, pentru fiecare an şcolar.
Gradaţia de merit se atribuie începând cu data de 1 septembrie 2017. Cei care sunt recompensaţi cu această gradaţie vor primi şi un spor de 25% la salariul de bază.