Cum gestionăm stresul ?

Locul de muncă, viaţa personală, problemele cu banii sau pur şi simplu rutina zilnică, toate contribuie la acumularea stresului şi la sentimentul de epuizare a energiei. Deşi pare greu de crezut, avem puterea să revenim la un ritm de viaţă lipsit de stres cu ajutorul sportului, alimentaţiei, dar şi cu ajutorul specialiştilor.

Stresul face parte din peisajul cotidian al fiecărui om, nu e nimic nou aici. Adaptarea la condiţiile de muncă, fără neglijarea propriei persoane, rutina sau grijile de acasă pot să contribuie la un blocaj mental.

Cafeaua şi băuturile care conţin cofeină contribuie şi la deshidratarea organismului, lucru care te va face sa te simţi epuizat. Energizează-te făcând puţină mişcare sau consumând alimente şi băuturi bogate în vitamine.

Frumuseţile naturale care ne înconjoară pot reduce stresul şi pot îmbunătăţi condiţia fizică. Studiile au arătat că oamenii care locuiesc în apropierea unui parc sau a unei păduri prezintă un nivel redus de anxietate sau depresie, decât cei cu acces limitat la natură. Nu contează ce anotimp este, natura îţi va oferi o coloană sonoră liniştită, un peisaj frumos, aer curat şi te va ajuta să îţi linişteşti sufletul.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.