Iarna la Grădina Zoologică

Chiar dacă anotimpul rece şi-a intrat în drepturi, animalele de la Grădina Zoologică din Parcul „Nicolae Romanescu” nu suferă de frig, pentru că îngrijitorii le-au construit din timp adăposturi speciale chiar şi celor care pot trece iarna afară. Pe lângă condiţiile climaterice, animalele primesc o atenţie deosebită şi în ceea ce priveşte hrana.

Temperaturile scăzute din ultima perioadă i-au determinat pe îngrijitorii grădinii zoologice din Craiova să acorde o atenţie sporită animalelor şi chiar să le bage în adăposturi pe unele dintre ele. Păsările, maimuţa, dar şi unele rozătoare nu rezistă la temperaturi mici.

Din cauza gerului, administratorul Grădinii Zoologice a luat decizia de a muta lebedele de pe lacul din Grădina Botanică, a mai rămas doar una care a venit în zbor.

Dintre animalele găzduite la Grădina Zoologică, veveriţa Codiţă trăieşte cel mai bine. Puiul a fost salvat de administrator după o furtună în parc. Bărbatul l-a hrănit cu lapte, cu seringa, din 3 în 3 ore reuşind să-l readucă la viaţă şi de atunci sunt de nedespărţit.  Codiţă are locul lui special în biroul administratorului, iar de câteva luni are şi o parteneră.

Conducerea Grădinii Zoologice şi-a propus să mărească numărul animalelor existente aici şi este în discuţii cu mai multe instituţii din ţară şi străinătate pentru a aduce în Bănie alte exemplare.

La Grădina Zoologică din Craiova trăiesc în prezent peste 200 de animale şi păsări.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.