“Automatizări în fizica experimentală”

Departamentul de Fizică din cadrul Facultăţii de Matematică şi Științe ale Naturii a găzduit prelegerea “Automatizări în fizica experimentală”. Tema a fost adusă în faţa studenţilor de către cercetătorul Cristian Şarpe, de la Institutul de Fizică al Universităţii din Kassel, Germania şi reprezintă debutul unei serii de prezentări în domeniul fizicii.

Studenţii şi profesorii Departamentului de Fizică au putut asista la prezentarea efectuată de către cercetătorul Cristian Şarpe, de la Institutul de Fizică al Universităţii din Kassel. Prelegerea a fost o introducere în lumea electronicii şi a reprezentat debutul unei serii de prezentări în acest domeniu. Evenimentul i-a avut în prim-plan pe studenţii de la licenţă şi master care posedă noţiuni elementare de electronică şi programarea calculatoarelor, fizicienilor din diverse domenii de activitate şi profesorilor de fizică din învăţământul preuniversitar.

Prin acest gen de manifestări se creează acorduri în baza cărora studenţii craioveni au posibilitatea să beneficieze de burse, mobilităţi şi oportunităţi de a studia alături de cercetătorii Universităţii din Kassel.Pentru un proaspăt absolvent al Departamentului de Fizică, aflat la început de carieră, participarea la astfel de mobilităţi pune în valoare dezvoltarea lor personală şi profesională.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.