Bani de liceu

Aproximativ 300 de elevi au pierdut bursa „Bani de liceu” de la începutul anului. Dacă în luna septembrie numărul beneficiarilor era de 3172, în acest moment de burse mai beneficiază doar 2704 elevi. Cauza principală a pierderii bursei o constituie numărul mare de absenţe înregistrat de elevi. Pentru a beneficia de suma de 180 de lei, copiii trebuie să nu cumuleze, semestrial, mai mult de 20 de absenţe.

La începutul anului şcolar 2015/2016, 3172 de elevi beneficiau de Programul „Bani pentru liceu”, cei mai mulţi fiind la Liceul Tehnologic „Petre Baniţă” din Călăraşi, pe locurile următoare fiind Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din Dăbuleni şi Liceul Tehnologic „Dimitrie Filişanu” din Filiaşi. După 8 luni de studiu, doar puţin peste 2.700 de elevi mai sunt eligibili pentru această bursă.

Conform legislaţiei, fiecare elev care beneficiază de acest program primeşte 180 de lei lunar, dar dacă îndeplineşte anumite condiţii. Astfel, nu trebuie să cumuleze, semestrial, din motive nejustificate, mai mult de 20 de absenţe, să nu fie eliminaţi de la cursuri între 3-5 zile, să nu aibă nota sub 7 la purtare, să nu fie exmatriculaţi şi să nu fie beneficiari ai unor burse sociale.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.