Mieii, sacrificaţi cu autorizaţie

Zeci de mii de miei vor fi sacrificaţi în această săptămână în centrul autorizat temporar din Bănie. Deşi în majoritatea judeţelor carnea de miel s-a scumpit faţă de anul trecut, în Craiova preţul este mai mic şi variază între 10 şi 13 lei pe kilogram pentru un miel viu. Craiovenii vor avea  la dispoziţie şase zile să cumpere mielul pentru masa de Paşte. Piaţa Brestei, singurul loc autorizat pentru sacrificarea mieilor, va fi deschisă până sâmbătă funcţionând pe aceleaşi principii ca şi un abator.

SC Pieţe şi Târguri SRL a dorit să vină şi anul acesta în sprijinul celor care nu doreau să cumpere carnea de miel direct din măcelării, ci să-şi aleagă singuri mieii, pe care să-i poată sacrifica, în condiţii adecvate din punct de vedere sanitar-veterinar.

Vânzările merg destul de bine, mai ales că preţurile sunt mai mici decât anul trecut.

Punctul de vânzare şi tăiere a mieilor din Piaţa Brestei îşi va desfăşura activitatea începând de astăzi şi până sâmbătă funcţionând pe aceleaşi principii ca şi un abator. Dispune de spaţii dotate cu apă potabilă caldă şi rece, fiind prevăzut cu toate ustensilele necesare acestor operaţiuni, inclusiv cu asomator şi staţie de sterilizare a cuţitelor.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.