George Banu – Doctor Honoris Causa

Universitatea din Craiova a acordat  astăzi titlul de Doctor Honoris Causa criticului de teatru George Banu pentru extraordinara carieră pedagogică şi pentru permanenta cercetare a fenomenului teatral românesc şi internaţional. Evenimentul a avut loc la Sala Albastră şi face parte din programul celei de-a X-a ediţii a Festivalului Internaţional „Shakespeare”.

Criticul George Banu este de astăzi  Doctor Honoris Causa al Universităţii din Craiova.  Titlul onorific a fost oferit de  Senatul Universităţii din Craiova pentru extraordinara carieră pedagogică și pentru meritele sale excepţionale în cercetarea  teatrală.

George Banu este profesor univ. dr. la Universitatea Sorbona (Paris, Franța) și la Universitatea Louvain la Neuve (Belgia). Acesta a fost ales pentru trei mandate succesive Președinte al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru, în prezent  este Președinte de Onoare, director al celebrei Academii Experimentale de Teatru de la Paris, deținător a trei doctorate în artă şi teatru.

Este laureat al criticii franceze pentru cea mai bună carte de teatru și a fost distins cu Premiul UNESCO pentru cel mai bun film documentar despre teatru. George Banu a semnat cărți și filme remarcabile, consacrate marilor figuri ale spectacolului contemporan și aspectelor esențiale ale artei teatrului.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.