Concurs de Mecatronică și Robotică

Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova, Departamentul de Mecatronică și Robotică, organizează timp de două zile concursul “Să cunoaştem mecatronica şi robotica.” Manifestarea este dedicată ştiinţei şi tehnicii, dorind antrenarea unui număr cât mai mare de tineri din întreaga ţară, cu scopul de a le stimula şi dezvolta creativitatea şi spiritul inovativ în domeniul mecatronicii şi roboticii. Aceasta a devenit deja tradiţională, fiind la a VI-a ediţie. Competiţia este  adresată studenţilor dar şi elevilor de liceu din 7 oraşe importante ale ţării.

La concursul Mecatronică şi Robotică participă studenţi din cadrul instituţiilor de învăţământ universitar, specializările de inginerie, dar si liceeni interesaţi de acest domeniu. Tinerii vor avea ocazia să dea frâu liber imaginaţiei în dezvoltarea, construirea şi programarea unor aplicaţii mecatronice şi robotice ingenioase.

La acest concurs participă studenţi şi elevi din mai multe oraşe, precum Suceava, Galaţi, Bucureşti, Piteşti, Sibiu, Cluj, şi  Târgu Jiu .

Evenimentul  face parte din calendarul manifestărilor aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale si Cercetării Ştiinţifice , având ca unic scop promovarea excelenţei în educaţie şi formare.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.