Cardul European de Sănătate

Tot mai mulți doljeni aleg să se trateze în străinătate. Dacă străinii vin în România de cele mai multe ori pentru tratamente stomatologice, românii merg la spitalele de peste hotare, de regulă, pentru tratarea unor afecțiuni grave. Austria, Turcia, Marea Britanie, Germania sunt țările pe care le aleg cei mai mulți. De la începutul anului, 430 de doljeni au solicitat cardul european de sănătate și au fost eliberate trei formulare E 112 pentru efectuarea de servicii medicale în cadrul UE.

Persoanele asigurate în sistemul de sănătate pot beneficia de îngrijiri medicale atunci când se află într-un alt stat din Uniunea Europeană. Românii pot să primească servicii medicale în afara țării care sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate pe baza cardului european de sănătate. Acesta este valabil șase luni.

De la începutul anului şi până în prezent, 430 de persoane au solicitat cardul european de sănătate, din care 373 l-au primit, iar 57 de persoane nu au întrunit condiţiile de eligibilitate.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.