Cazuri noi de gripă

Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în judeţul Dolj este în scădere faţă de valoarea din săptămâna anterioară şi se încadrează în evoluţia multianuală a sezoanelor, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică. Cu toate acestea, încă patru doljeni au fost diagnostiţi cu virusul gripal de tip A H1, iar femeia de 37 de ani diagnosticată cu acest tip de gripă a intrat în comă.

Potrivit reprezentanţilor DSP Dolj, în ultima săptămână raportată, în județul Dolj s-au înregistrat 891 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 504 cazuri de pneumopatii acute şi opt cazuri suspecte de gripă, din care patru pozitive pentru virusul gripal tip A H1, confirmate ieri de Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în această săptămână a ajuns la 1.399, iar ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost de peste 20%.

Până la data de 13 martie 2016, la nivel naţional au fost vaccinate antigripal 625.216 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.