Începutul postului

Vremea postului a sosit şi în Cetatea Băniei. Odată cu sfintele slujbe pregătitoare pentru acestă perioadă, credincioşii craioveni s-au întărit duhovniceşte prin cuvântul de învăţătură şi rugăciunea arhiereului locului. După Sfânta Liturghie, Mitropolitul Olteniei s-a rugat pentru dezlegarea de păcate a credincioşilor prezenţi. În cuvântul de învăţătură rostit la finalul slujbei, IPS Irineu a vorbit despre semnificaţia şi folosul postului, despre milostenie şi faptele bune pe care orice creştin trebuie să le împlinească în această perioadă. Părintele Mitropolit a vorbit totodată despre luminarea minţii prin post şi rugăciune.

Postul Paștelui este cel mai lung post din calendarul creștin-ortodox și durează șapte săptămâni, fiind unul dintre cele mai restrictive. Postul se ține anul acesta începând de pe 14 martie până pe data de 30 aprilie, inclusiv. Pe 1 mai este Învierea Domnului.

Postul alimentar trebuie însoțit de o bună conduită morală. Tradiția creștină spune că prin post ne purificăm trupește, dar mai ales sufletește pregătindu-ne astfel pentru Învierea Domnului Iisus Hristos. Este deosebit de importantă starea de spirit pe care trebuie s-o avem în această perioadă, în care gândurile bune trebuie să predomine.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.