Europa Season cu Derek Gleeson

 

Orchestra simfonică a Filarmonicii din Craiova organizează Săptămâna Irlandei, evenimentul face parte din programul Europa Season, la care vor participa în total 28 de ţări. Melomanii au ocazia să audieze un concert în premieră în România la care vor participa dirijorul irlandez Derek Gleeson şi violonista Héloïse Geoghegan.

Concertul va avea loc vineri, 18 martie, la ora 19:00, în sala de concerte a Filarmonicii din Craiova. Derek Gleeson, director muzical şi şef – dirijor la Orchestra Filarmonicii din Dublin și la Orchestra Festivalului Rahmaninov, va dirija acest spectacol unic în România.

Pe lângă acest concert, Saptamâna Irlandei vine în atenţia publicului şi cu alte evenimente, printre care se numără şi cel de joi, 17 martie, intitulat “Muzicienii irlandezi se prezintă”. În cadrul acestuia, începând cu ora 19:00, în sala “Filip Lazăr” a Filarmonicii din Craiova, melomanii au ocazia să participe la un dialog deschis cu dirijorul Derek Gleeson şi cu violonista Héloïse Geoghegan. Data aleasă are o însemnătate deosebită, întrucât joi este sărbătorită Ziua Naţională a Irlandei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.