Controale intensificate

Craiovenii sunt foarte inventivi atunci când vine vorba de a scăpa de plata biletelor pentru mijloacele de transport în comun.  Luând exemplul şoferilor care fac front comun în trafic pentru a scăpa de radare, cei care circulă cu mijloacele de transport ale Regiei Autonome de Transport s-au aliat pentru a scăpa de controlori. Aceştia au creat un grup pe o rețea de socializare unde sunt anunțate zonele în care sunt controalele. De partea cealaltă, conducerea RAT Craiova anunță intensificarea acestor controale și amenzi usturătoare pentru cei care “uită” să își achiziționeze biletul.

Tinerii au înfiinţat un grup pe Facebook, unde se anunţă unii pe alţii, în timp real, de prezenţa controlorilor în autobuze. Grupul de pe reţeaua de socializare a ajuns să aibă sute de membri, care urmăresc zi de zi şi aşteaptă unda verde pentru a călători gratuit. Conducerea societății de transport public este la curent cu informațiile care circulă pe internet și anunță că vor fi intensificate aceste controale.

Pentru ca aceste controale să fie eficiente, numărul angajaţilor din acest departament al RAT Craiova a fost dublat. Controlorii beneficiază şi de spijinul Poliţiei Locale.

Deşi pentru un bilet, craiovenii scot din buzunar 2 lei, o parte dintre aceştia preferă să îşi încerce norocul şi să călătorească fără bilet sau să plătească contravaloarea unui bilet de suprataxă în valoare de 30 de lei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.