Amenzi pentru comercianţi

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj a efectuat, luna trecută, ample controale. Au fost vizate unităţile din industria agroalimentară din Oltenia şi au fost aplicate 19 amenzi contravenţionale şi 14 avertismente, în valoare totală de 48.000 de lei. Unităţile din industria agroalimentară controlate desfăşoară activităţi în domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume și fructe.

În cursul lunii februarie s-au efectuat controale privind respectarea normelor de bunăstare şi siguranţă a alimentelor. În Dolj au fost aplicate amenzi de 7.200 de lei pentru manipulare necorespunzătoare, lipsa documentelor de înregistrare sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

Inspectorii au verificat dacă spaţiile unităţilor care comercializează sau depozitează produse alimentare sunt curate şi în stare bună sau permit întreţinerea, igienizarea şi dezinfecţia corespunzătoare. Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj a verificat şi depozitarea deşeurilor alimentare, împachetarea şi ambalarea produselor.

Acţiunile de control vor continua şi în perioada următoare, accentul fiind pus pe respectarea normelor de igienă şi a cadrului legal de funcţionare a unităţilor vizate.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.