Lipsa locurilor de parcare în Craiova

Lipsa locurilor de parcare din Craiova îi face pe șoferi să apeleze la metode prin care încalcă Codul Penal ca să-și găsească un loc de parcare. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că nu există suficiente locuri de parcare raportat la numărul de locuitori şi de maşini existente în oraş. Parcările existente sunt supraaglomerate, trotuarele sunt pline de maşini şi dacă parchezi în zonele foarte aglomerate din oraş, poţi avea surpriza să găseşti maşina blocată.

Craiovenii sunt nemulţumiţi de faptul că pierd mult timp să îşi găsească un loc de parcare sau, în cazul în care sunt pietoni, sunt nevoiţi să meargă pe partea carosabilă din cauza maşinilor parcate pe trotuar. Nemulţumiţi sunt şi locatarii blocurilor din centrul Băniei pentru că îşi găsesc locurile de parcare pentru care plătesc impozite ocupate de alte persoane sau de funcţionari de la diferite instituţii.

Craiovenii speră că această situaţie va fi soluţionată o dată cu inaugurarea parcării subterane din centrul oraşului, însă mulţi sunt totuşi de părere că este nevoie de mult mai multe soluţii pentru a nu mai exista probleme cu locurile de parcare.

Conform articolului 63 din Codul Rutier, privind oprirea, staţionarea şi parcarea, oprirea voluntară a unui vehicul pe drumurile publice trebuie să dureze cel mult 5 minute, peste această durată este considerată staţionare. Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea şi depozitarea în locuri special amenajate a vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă şi care constituie un obstacol pentru circulaţia publică. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier. Procesul verbal se poate încheia şi în lipsa contravenientului, după stabilirea identităţii conducătorului de vehicul, menţionându-se aceasta în procesul-verbal, fără a fi necesară confirmarea faptelor de către martori.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.