Ardeiul şi beneficiile lui

Ardeiul este una dintre cele mai sănătoase legume, care nu trebuie să lipsească din cămările gospodinelor. Printr-un colorit diversificat, toate soiurile de ardei sunt deosebit de gustoase. Cea mai bună formă sub care îi putem consuma este cea crudă, în salate sau sub formă de suc proaspăt. Curele cu ardei sunt remedii pentru boli de inimă, reumatism, diabet şi kilograme în plus. Cu un conţinut bogat în vitamine şi minerale, ardeiul aduce importante beneficii sănătăţii omului.

Ardeiul reprezintă una dintre cele mai sănătoase legume de care dispunem toamna. Cu o compoziţie naturală de excepţie, de la vitamine la antioxidanţi, minerale si nutrienţi, această legumă  aduce beneficii extrem de importante în buna funcţionare a organismului. În primele luni de toamnă, această legumă e mai viguroasă şi mai gustoasă ca oricând. Toate soiurile de ardei conţin vitamina C în cantităţi uriaşe, precum si vitaminele A, B6, K. Ardeiul roşu este mai sănătos decît cel verde, cu o cantitate de vitamine A şi C de două ori mai mare. Ardeiul previne cancerul de colon prin conţinutul ridicat de fibre care sporesc viteza de eliminare a toxinelor.  Mineralele cele mai frecvente conţinute de această legumă sunt potasiul, calciul şi manganul. Ardeii ajută si în lupta împotriva kilogramelor, fiind recomandaţi în curele de slăbire. Ardeiul asigură organismului nutrienţii necesari, precum săruri, vitamine şi alcaloizi. Ardeii capia, atât cruzi cât si copţi, sunt la fel de buni şi conservaţi în oţet. Acest sortiment de ardei este cel mai bogat în betacaroten.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.