Cod roșu de vijelii

A  fost cod roșu de vijelii azi-noapte în sudul țării. Vântul a doborât bucăți mari din acoperișurile a două blocuri din Craiova, care, în cădere, au spart câteva geamuri și balcoane. Mai mulți copaci din Dolj au fost smulși din rădăcini de furtună, au blocat drumurile și au avariat mai multe mașini. 

  Sudul țării a fost sub cod roșu de vânt ieri noapte, între orele 22:40 și 23:15. În acest interval, vijelia a făcut ravagii în Dolj. Bucăți uriașe din acoperișurile a două blocuri din Craiova au fost luate pe sus de vijelie și au fost azvârlite la pământ. 

  În urma căderii, mai multe balcoane și geamuri s-au spart, în timp ce un microbuz și câteva mașini aflate în parcare au fost avariate. Sute de cioburi imprăștiate, bucăți de tablă și lemne au blocat străzile, fapt care ar fi putut cauza o tragedie. După miezul nopții, pompierii din Craiova au intervenit pentru degajarea acoperișului.

 Cei mai afectați au fost localnicii de la etajele superioare, care au rămas fără acoperiș deasupra capului. Oamenii nu înțeleg cum a fost posibil ca acoperișul greu să zboare atât de departe și să afecteze chiar și un bloc din apropiere. 

 Acest bărbat, de exemplu, numai ce ajunsese acasă când a constatat că a rămas fără balcon și geamuri la apartament. 

 Pompierii au fost în continuă alertă și din cauza copacilor căzuți. În Craiova, dar și în alte 9 comune din județ, zeci de copaci au fost doborâți de vijelie, unii blocând drumurile.

Avertizările meteorologice de vreme rea au fost valabile până după miezul nopții.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.