A început Evaluarea Națională

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut, astăzi, proba scrisă la Limba şi literatura română, prima din cadrul examenului de Evaluare Naţională. Potrivit calendarului, joi va avea loc examenul la Matematică, rezultatele înainte de contestații se vor afișa pe data 25 iunie. Adolescenții care au ieșit de la examen au spus că subiectele au fost ușoare și că se așteaptă la note mari.

      Absolvenții claselor a VIII-a au intrat de astăzi în febra Evaluării Naționale. În județul Dolj, prezența la examen a fost de 93%.

La primul subiect, elevii au avut de realizat o compunere pe baza unui text care aparține genului dramatic. Iar la subiectul II au avut de redactat o compunere în care să prezinte o întâmplare care a avut loc acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură.

Joi se desfăşoară proba scrisă la Matematică. Primele rezultate vor fi afişate pe 25 iunie, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi. Nota generală obţinută în cadrul acestui examen are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. Restul de 20 la sută reprezintă media între cele patru medii generale obținute în fiecare dintre cei patru ani de studii gimnaziale.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.