“Şcoala Altfel” la Fizică

Zeci de elevi au trecut, astăzi, pragul Universităţii din Craiova pentru a vizita laboratoarele Departamentului de Fizică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe. Elevii au învăţat noţiuni de calorimetrie, au făcut experimente de optică, fizică atomică şi de fizică medicală.
Un grup de elevi de la Liceul Teoretic din Comuna Grădiștea județul Vâlcea au participat, astăzi, în cadrul programului “Şcoala Altfel” la câteva activități practice pregătite de reprezentanții Departamentului de Fizică al Universităţii din Craiova.
Cum poate fi măsurată sarcina specifică a electronului, cum se propagă lumina printr-un mediu în funcţie de indicele de difracţie, ce formule stau la baza lansării proiectilelor în câmp gravitaţional şi cum se realizează mişcarea faţă de un sistem de referinţă – sunt doar câteva dintre cunoştinţele pe care elevii şi le-au putut fixa cu ajutorul lucrărilor de laborator. Atenţia le-a fost captată tinerilor şi prin intermediul noţiunilor de fizică medicală.
Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a cadrelor didactice, în activități nonformale interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-școlare și competențele în domenii cât mai variate.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.