Schimb internațional de experiență

   Proiectul de tineret MARYA, la final. 36 de tineri din 6 țări europene mai bine pregătiți să lucreze în echipe internaționale și mai toleranți! ! Acesta  a fost cel de-al șaptelea proiect Erasmus+  al Asociației “Centrul Regional de Voluntariat” din Craiova organizat în parteneriat cu organizațiile studențești.

   Asociaţia “Centrul Regional de Voluntariat” din Craiova  şi partenerii săi internaționali din Turcia, Spania, Italia, Franța și Craiova au încheiat seria activităţilor din cadrul proiectului “MARYA – Multiculturality Awareness for Rural Youth Integration”. Proiectul a avut în vedere reducerea ambiguității în contextul actual și creșterea competențelor tinerilor, în special a celor din mediul rural, de a se integra în echipe internaționale prin lucrul cu colegi proveniți din cele mai diverse culturi.

  Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 8 luni si a cuprins mai multe etape. La activitatea principală desfășurată în Craiova au participat 36 de tineri cu vârsta între 18 și 30 ani, câte 6 din fiecare țară. Aceștia au dezbătut pe parcursul celor 8 zile de activități subiecte complexe precum: valorile europene, interculturalitate, diversitate, egalitate de șanse și de gen, lupta împotriva discriminării și stereotipurilor, toleranță și cooperare, folosind metode de educație nonformală, jocuri, simulări, exerciții în aer liber. Tinerii au prezentat comunității craiovene informații și curiozități despre țările lor. Au adus cu ei mâncăruri naționale, obiceiuri și dansuri tradiționale, toate organizate într-un eveniment public pe esplanada Teatrului “Marin Sorescu”.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.