Evaluați la gust și cunoștințe despre vin

Vin fabricat de studenții Facultății de Horticultură degustat astăzi în cadrul examenului de Analiză senzorială. Pregătiți și concentrați la gust și miros aceștia au avut de trecut câteva teste pregătite de profesorul  Băducă Constantin.

Astăzi simțurile  au fost importante pentru studenții Facultății de Horticultură. Aceștia au avut examen la specializarea Analiza senzorială unde au avut ca temă diferențierea vinului după gust.

Vinul nu poate fi judecat calitativ doar  în funcție de compoziția chimică și starea microbiologică ci și în funcție de calitatea senzorială a acestuia, care este esențială pentru aprecierea vinurilor, iar studenții prezenți astăzi la examen au demonstrat că și au însușit bine materia și că au  analiza senzorială bine dezvoltată.

Roșu, roze sau alb, vinul este băutura preferată a milioane de oameni. Nelipsit din meniurile marilor restaurante, piesa de rezistență la mese mai mult sau mai puțin sofisticate, vinul se bucură de aprecierea tuturor. Vinul este apreciat de secole pentru buchet, miros și culoare, iubit pentru armonia gustului, în mod tradițional se cere savurat pe îndelete, anii cu producții valoroase dăruind cunoscătorilor, adevărate experiențe miraculoase pentru papilele gustative.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.