Noi reguli pentru cei care locuiesc la bloc

Românii care locuiesc la bloc riscă amenzi usturătoare, de până la 10.000 de lei, în situația în care nu vor respecta regulile instituite prin noua lege a asociațiilor de proprietari. Acestea vor intra în vigoare începând de mâine.

 

Noua lege a asociațiilor de proprietari vine cu noi reguli în sarcina proprietarilor de locuințe care locuiesc la bloc. Astfel, cei care vor efectua modificări structurale în interiorul apartamentelor sau care vor schimba destinația acestora, fără a urma procedura prevăzută de lege ar putea fi amendați potrivit noului act normativ.

Aceeași sancțiune este prevăzută și pentru cei care nu vor coopera cu conducerea asociației pentru efectuarea anumitor reparații în legătură cu proprietatea comună.

Noua lege sancționează și pe cei care rămân pasivi în cazul unor reparații ce trebuiesc efectuate cu necesitate și care-i prejudiciază pe alți locatari.

Proprietarii de apartamente vor avea de suferit și în cazul în care nu comunică către asociație și administrația fiscală modificarea suprafeței utile, putând fi amendați cu sume cuprinse între 200 și 1000 de lei.

Cu amendă cuprinsă între 500 și 3000 de lei vor fi sancționați proprietarii care nu permit accesul în locuință a membrilor din conducerea asociației sau a persoanelor ce urmează să efectueze lucrări de reparații la proprietatea comună. Cu aceeași amendă vor fi sancționați si proprietarii care pun în pericol integritatea structurii clădirii sau buna funcționare a instalațiilor.

Pentru schimbarea destinației apartamentului, fără a urma procedura prevăzută de lege, se prevede o amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei, aceasta fiind cea mai aspră sancțiune.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.