ITM în control

Amenzi în valoare de  peste 300.000  lei şi 6 persoane fără contracte individuale de muncă. Inspectorii de muncă au  efectuat în primele 3 săptămâni din luna septembrie 2018 acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniul relațiilor de muncă și al securităţii şi sănătăţii în muncă la peste 170 de angajatori de pe raza județului Dolj.

Dintre principalele deficienţe constatate și sancționate de inspectorii de muncă sunt nerespectarea datei de plată a drepturilor salariale stipulată în contractele individuale de muncă a  reglementărilor legale cu privire la timpul de muncă, timpul de odihnă și repausul săptămânal. Domeniile în care au fost depistate cazurile de muncă nedeclarată sunt: colectare deșeuri, reciclare materiale (2 persoane); spălătorie auto (2 persoane); alimentație publică (1 persoană); confecții (1 persoană).

I.T.M. Dolj a efectuat acțiuni de verificare a modului în care agențiile de turism respectă prevederile legale în domeniul relațiilor de muncă. Acțiunile au făcut parte dintr-o Campanie amplă desfășurată la nivel național sub coordonarea Inspecției Muncii. La nivelul județului Dolj, au fost verificate 11 agenții de turism, inspectorii de muncă urmărind în mod special identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, modul de respectare a prevederilor legale referitoare la încheierea, modificarea, suspendarea și executarea în care se derulează raporturile de muncă ale persoanelor încadrate în funcția de ghid .

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.