Salonul Național de Restaurare, la Muzeul Olteniei

Peste 100 de piese aparţinând patrimoniului cultural naţional, ce provin din colecţiile, depozitele şi expoziţiile a peste 27 de instituţii muzeale, religioase sau colecţii particulare din ţară sunt prezentate în cadrul Salonului Naţional de Restaurare, care s-a deschis astăzi  la Craiova. Evenimentul este organizat de Muzeul Olteniei, prin Laboratorul de Restaurare şi Conservare, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj.

Devenită tradiție în capitala Băniei, expoziția temporară Salonul Național de    Restaurare prezintă publicului  obiecte de patrimoniu de o valoare deosebită – din ceramică, porțelan, metal, lemn, dar şi picturi, textile, cărţi vechi şi diverse documente aparținând patrimoniului cultural național, circuitul expozițional fiind gândit astfel încât să reprezinte o incursiune valorică în vastul patrimoniu cultural naţional.

Reprezentanții Consiliului Județean au  apreciat eforturile depuse de gazde pentru buna desfășurare a evenimentelor la instituția în care administrația județeană a investit în ultimii ani fonduri consistente în reabilitare, restaurare și dotare.

La deschiderea expoziției au participat mai multe personalități ale  vieții culturale din România.

Restaurarea unei piese de muzeu nu este o muncă pe care să o faci în cadrul unui program sau într-un anumit timp. Sunt anumite momente, anumite etape şi tratamente prin care o piesă aflată în procesul de restaurare trebuie să treacă. Profesia de restaurator presupune meticulozitate şi pasiune.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.