Referendum pentru revizuirea Constituției

Guvernul a stabilit programul de desfășurare a Referendumului național pentru revizuirea Constituției în forma adoptată de Parlament. Acesta se va derula pe parcursul a două zile, pentru o consultare cât mai largă a populației cu drept de vot.

Referendumul pentru revizuirea Constituției se va desfășura în zilele de 6 și 7 octombrie 2018, între orele 7,00 – 21,00.

Potrivit actului normativ adoptat, alegătorii trebuie să răspundă prin ”da” sau ”nu” la întrebarea „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”

Acesta stabilește dimensiunile buletinului de vot şi ale textului, care sunt identice cu cele utilizate la referendumurile anterioare.

Suma alocată pentru organizarea referendumului este de peste 160 de milioane de lei.

Pentru alegătorii care se află în străinătate, în ziua votării se vor organiza secţii de votare pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale din străinătate.

În conformitate cu actele normative aprobate de Guvern, se vor constitui comisii tehnice, la nivel central şi local, din care vor face parte reprezentanţi ai instituţiilor implicate în organizarea referendumului naţional.

Ministerul Afacerilor Interne va lua măsuri pentru menţinerea şi asigurarea ordinii şi liniştii publice în localităţile ţării, pe întreaga perioadă a desfășurării referendumului.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.