Sfaturi de la Poliție

Perioada vacanțelor nu este numai bucuria celor care merg la odihnă, dar și a hoților de locuințe.Polițiștii ne sfătuiesc să ne luăm câteva măsuri de siguranță pentru a nu avea neplăceri .

În cazul în care plecaţi în concediu sau weekend, apelaţi la o cunoştinţă sau vecin de încredere să vă supravegheze locuinţa. Lăsaţi-i acestuia un număr de telefon la care să puteţi fi găsit. Nu spune pe rețelele de socializare că ești în vacanță. Este una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face. Dacă spui pe rețelele de socializare că ești în vacanță cu familia, practic îi pui la curent pe hoți cu zilele în care pot să pătrundă în casă. Păstrează vacanța pentru tine, cel puțin până în momentul în care te întorci. Dacă sunteți martorii unui furt sau aveți indicii că sunteți ținta unui jaf, nu ezitați să sunați la Poliție. Nu rămâneți indiferenți la ceea ce se întâmplă în jurul dvs.

Potrivit reprezentanților poliției există două tipuri de hoți: cei care de regulă au un mod de operare mai degrabă al unui amator, aceștia bruschând încuietoarele ușilor sș de cele mai multe ori sunt neglijenți, lăsându-și amprentele. Fură obiecte de valoare pe care le vând mai departe caselor de amanet, fiind prinși în scurt timp datorită lipsei de tact. O altă tipologie de hoți este a celor profesioniști. Aceștia studiază tipuri de dispozitive de alarme și încuietori, pentru a devzolta sisteme de neutralizare a acestora.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.