Scandal la SCJU Craiova

Scandal la Spitalul de Urgență din Craiova. Un medic nu a putut opera seara trecută un pacient pentru că nu avea în blocul operator de urgență  instrumentarul necesar intervenției. A fost nevoit să aștepte 5 ore să i se aducă  niște sonde urinare. Este vorba de același doctor care în urmă cu două săptămâni era acuzat de conducerea spitalului că nu vrea să opereze. Medicul susține că și atunci, ca și acum, s-a lovit de aceeași problemă. Când este de gardă, blocul operator de pe secția de Urologie se închide după ora 15, fără să i se pună la dispoziție tot ce este necesar pentru a opera într-o altă sală.

Scandalul a pornit când medicul urolog Mugurel Riza era de gardă si a decis că doi pacienți, o femeie cu o tumoră și un barbat care avea probleme grave la vezică urinară necesitau intervenții chirugicale. Numai că doctorul, ca și în urmă cu două săptămâni, s-a trezit că nu are cu ce să opereze.

Dacă femeia nu trebuia operată de urgență, în cazul bărbatului intervenția se impunea cât mai repede . Pacientul nu mai urinase de aproape 48 de ore și se simțea foarte rau.

Mai bine de 5 ore, medicul de gardă nu a făcut altceva decât să dea telefoane și să ceară ajutor. L-a sunat inclusiv pe managerul spitalului.

Văzând că medicul susține că trebuie să opereze, managerul a venit la spital. Nu înainte să-i ceară șefului de secție de la Urologie să  vină și el și să aducă 2 sonde urinare pentru operație. A dat această dispoziție, deși în opinia sa bărbatul nu trebuia neapărat operat.

Doctorul Mugur Riza este cunoscut ca fiind un personaj excentric, uneori cu apucături violente.

Nu este pentru prima oară când medicul Mugur Riza este implicat într-un scandal. El a fost acuzat că a lovit mai mulți medici, a primit un avertisment, iar acum va fi din nou cercetat de o comisie care ar trebui să stabilească dacă doctorul mai poate face în viitor gărzi la domiciliu.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.