O șansă la educație

12 bursieri ai Programului „Vreau în clasa a noua“ din judeţul Dolj au sărbătorit, astăzi, finalizarea studiilor liceale. Sunt elevi din mediul rural, din familii cu o situaţie materială precară, care pe toată perioada liceului au fost sprijiniţi de World Vision, cu ajutorul donatorilor individuali şi al companiilor. Programul de burse „Vreau în clasa a noua“, al Fundaţiei World Vision, a debutat în 2008 şi susţine copiii din mediul rural care nu au posibilităţi materiale să îşi continue studiile la liceu prin oferirea de burse şcolare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, masă, transport, alimente, haine sau cărţi.

“Vreau în clasa a noua!” este un program de burse școlare pe care World Vision România le acordă copiilor fără posibilități materiale din mediul rural care au rezultate bune la învățătură și doresc să continue școala la un liceu de la oraș. Pe lângă ajutorul financiar pe care copiii îl primesc lunar, ei sunt permanent monitorizaţi şi sprijiniţi, astfel încât să depăşească eventualele probleme de integrare şi diverse situaţii cu care se confruntă. Astfel, elevii participă la diverse activităţi de socializare – întâlniri pe teme educative adecvate vârstei, tabere, concursuri, excursii – care îi ajută să se adapteze mai ușor noului mediu social şi şcolar.

World Vision Romania a susținut în cadrul proiectului „Vreau în clasa a 9-a”, în perioada  2008 – 2018 un număr de 312 elevi de liceu proveniți din familii din mediul rural din județul Dolj, absolvenții de anul acesta fiind în număr de 12. Proiectul se desfășoară cu succes având partener Inspectoratul Școlar Județean Dolj și lucrând în strânsă legătură cu cadre didactice din 16 licee din Craiova, Băilești și Filiași.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.