Antalya, destinația preferată de români

Antalya este în prezent cea mai cautata destinatie turistica din Turcia pentru familiile cu copii. Resorturile luxoase, serviciile all inclusive și orașele antice cu o istorie bogată fac ca stațiunea să fie deosebit de atractivă pentru turiștii români.

 

Regiunea Antalya a devenit în timp destinația all inclusive preferată a românilor. Numai în anul trecut aproximativ 120.000 de români și-au petrecut vacanța pe aceste meleaguri. Coasta Antalyei se află la aproximativ 1500 de km de Craiova. Această distanță poate fi parcursă cu autoturismul sau cu avionul charter. Din Craiova, în sezonul estival există o cursă charter săptămânală, în fiecare zi de joi, spre Antalya, ultimul zbor fiind pe 13 septembrie.

Orașul ce poartă numele regiunii are o populație de aproape 2 milioane de locuitori. Din aeroportul din Antalya, turiștii pot să ajungă în stațiuni, precum Kemer, Lara, Belek, Side și Alanya. Fiecare stațiune are mai multe ministațiuni, dotate cu hoteluri, în marea majoritate de 5 stele, care funcționează în sistem all inclusive sau ultra all inclusive.

Stațiunea Belek este considerată cea mai luxoasă de pe Riviera Turcească. Situată la 30 de km de Antalya,Belek  este o destinație de vacanță neobișnuită în care amestecul intre vestigiile istorice, plajele însorite, peisajul montan din vecinătate, excelentele terenuri de golf împreună cu climatul sănătos al zonei fac ca orașul să fie foarte atractiv pentru toate categoriile de turiști.  Aici au fost ridicate printre cele mai impresionante hoteluri din regiune.

Stațiunea Side este o altă destinație populară, unde turiștii vor găsi un oraș antic splendid ce merită vizitat mai ales seara, când toate obiectivele sunt iluminate. Templul lui Appolo și Amfiteatrul sunt două dintre cele mai importante obiective din Side. În plus, stațiunea plină de viață este împânzită de restaurante, baruri și cluburi la modă.

Din rețeta de relaxare și răsfăț nu pot lipsi celebrele băi turcești, denumite hammam. Baia turcească este un ritual păstrat de sute de ani, menit sa curețe nu doar trupul, ci mai ales sufletul. Majoritatea hotelurilor din Antalya au inclus în ofertă și baia tucească.

Sistemul all inclusiv oferă 3 mese pe zi, gustări și băuturi la discreție. Sistemul ultra all inclusive oferă în plus un bar care funcționează 24 din 24 de ore.  Turiștii români care ajung în Antalya sunt, în general, familii cu copii. Prin tot ce oferă, Antalya este o destinație primitoare. În acest an, se estimează că peste 150.000 de români își vor petrece vacanța pe teritoriul regiunii Antalya.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.