Pe podium la Kart Low Cost 2018

Pe podium la Kart Low Cost 2018

Facultatea de Mecanică a Universității din Craiova s-a clasat pe locul al II-lea la competiția monoposturilor cu propulsie termică, precum şi la cea pentru monoposturile cu propulsie electrică la competiția internațională Kart Low Cost 2018. Concursul s-a desfășurat la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

La competiția internațională Kart Low Cost au concurat 12 echipe de la universități din România și Franța, studenții prezentându-și în concurs creațiile și soluțiile termice, respectiv electrice. Reprezentanții Facultății de Mecanică din Craiova au condus în proba de proiect tehnic cu propulsie termică, abordarea profesională devenind o certitudine, după ce și la ediția precedentă de la Magny Cours au ocupat aceeași poziție, în calificări la curse, dar și în probele de sprint și slalom.

Kart Low Cost nu este doar o simplă cursă de karting. Înainte de a se ajunge la întrecerea pe kartodrom, este o provocare tehnică, câştigătorul nefiind, în mod obligatoriu, cel mai rapid. Punctul cheie al competiției este conceperea, proiectarea şi fabricarea unor karturi performante cu un buget redus. Karturile sunt construite de la zero de studenţii participanți la competiție.

Obiectivul principal al acestui eveniment dedicat creației studențești din domeniile autovehiculelor și transporturilor a fost de a proiecta, optimiza, construi, calibra și testa în condiții de competiție, monoposturi de tip „kart low cost”. Beneficiile sunt multiple, studenții participanți fiind în postura de a gestiona proiecte, prin asumarea responsabilităților și implicare activă în rezolvarea provocărilor pe parcurs.

Prin rezultatele obținute cât și prin conceperea și realizarea Kartului Low Cost cu propulsie electrică în cadrul Facultății de Mecanică, studenții demonstrează că pot furniza soluții alternative pentru automobilul de mâine.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.