Absolvenţii, aşteptaţi la AJOFM

Şi în acest an absolvenţii tuturor instituţiilor de învăţământ pot beneficia de o serie de avantaje oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj. Absolvenţii instituţiilor de învăţământ promoţia 2018 pot beneficia de servicii gratuite de ocupare (informare şi consilere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă, formare profesională), precum şi de facilităţi financiare (primă de inserţie), dacă se înregistrează la agenţiile locale/punctele de lucru din raza de domiciliu sau de reşedinţă.

Prima de inserţie se acordă absolvenţilor care, în termen de 60 zile de la absolvire, se înregistrează la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă şi se angajează cu normă întreagă pe o perioadă mai mare de 12 luni. Cuantumul primei de inserţie este de 1.500 de lei.

Absolvenţii care în termen de 60 zile de la absolvire s-au înregistrat la agenţiile locale/punctele de lucru din raza de domiciliu sau de reşedinţă şi care nu au reuşit să se încadreze în muncă pot solicita indemnizația de şomaj de 250 lei / lună pentru  o perioadă de 6 luni.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.