Prognoza meteo la inceput de an

Vremea la început de an va deveni din nou caldă, cu o medie de 9 grade a temperaturilor maxime. După data de 8 ianuarie va urma un proces de răcire, care va determina o scădere de 3-4 grade.

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Astfel, în Oltenia, valoarea medie a temperaturilor va fi de 6-7 grade între 2 și 6 ianuarie, apoi pe 7 și 8 ianuarie vremea va deveni din nou caldă, cu o medie de 9 grade a temperaturilor maxime. Va urma un proces de răcire, care va determina scăderea spre 5-6 grade, în medie, a temperaturilor maxime spre finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative și va fi caracterizat de valori medii alte temperaturilor minime situate, în general, între -2 și 2 grade, cu cele mai scăzute valori în jurul datei de 6 ianuarie. La munte, până pe 5 ianuarie vremea se va răci, astfel că temperaturile medii vor ajunge să fie negative și în timpul zilei. Noaptea, la altitudini mari, valorile termice se vor apropia de pragul gerului, de -10 grade.

Vor urma 3 zile în care vremea se va încălzi accentuat, apoi va debuta un nou proces de răcire, care va dura până în jurul datei de 11 ianuarie.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.