Sute de copii nevaccinați

Sute de părinți au refuzat vaccinarea copiilor. În Oltenia există în continuare copii care nu au fost imunizați împotriva rujeolei, boală care a  provocat 34 de decese în toată țara. Odată cu revenirea copiilor în colectivităţi, şansele extinderii epidemiei de rujeolă cresc, cei mai expuşi fiind micuţii nevaccinaţi din creşe şi din grădiniţe. Vaccinarea nu este obligatorie, prin urmare nu poate fi refuzată înscrierea într-o unitate de învățământ a copiilor neimunizaţi.

În Oltenia, numărul copiilor vaccinați a crescut în ultimul timp. Cu toate acestea, pentru câteva sute de copii, părinții au refuzat vaccinarea. În luna august au fost vaccinați 1.463 de copii. În județ, medicii s-au confruntat și cu 78 de refuzuri, iar 555 de copii nu au fost găsiți la domiciliu, majoritatea fiind plecați în străinătate. 33 de copii au avut contraindicație la vaccinare din diverse motive.

Rata de vaccinare pentru prima doză de vaccin ROR, care se face între 9 și 11 luni, în Dolj este de 81,71%, iar pentru a doua doză de vaccinare, care se face după ce copilul împlinește cinci ani, rata de vaccinare este de 79,72%.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.