Craiova se topește!

Am vrut să vedem cât de tare arde asfaltul în mijlocul zilei și am aflat, datorită unui specialist al Universității din Craiova, care a făcut aceste măsurători cu un aparat special. Câte grade credeți că au fost înregistrate la nivelul asfaltului, la ora 14, pe strada A.I. Cuza din Craiova? Aflați din materialul următor!

Adrian Roșca este cadru didactic la Facultatea de Horticultură din cadrul Universității din Craiova și este specialist în termoviziunea în infraroșu. L-am solicitat să măsoare mai întâi temperatura la nivelul solului în mijlocul unei zile aflată sub cod roșu de caniculă.

Următoarea măsurătoare ne-a lăsat pe toți cei prezenți muți de uimire. Pe strada A.I. Cuza la nivelul asfaltului,  camera de termoviziune în infraroșu a indicat o temperatură ce arde tălpile, peste 70 de grade Celsius.

Camera de termoviziune în infraroșu ne-a lămurit și asupra indicelui de confort termic. Acesta depășise cu mult pragul de 80 de unități.

 

Măsurătorile pe care le-am prezentat trebuie să va determine să vă feriți cât de mult puteți de razele soarelui în aceste zile toride care vor continua în Oltenia.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.