Sf. Petru și Pavel

Biserica ortodoxă îi sărbătoreşte astăzi pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Apostolii au fost martirizaţi la data de 29 iunie 67, în timpul împăratului Nero, de aceea s-a hotărât sărbătorirea lor în aceeaşi data. Peste 500.000 de români îşi aniversează onomastica cu ocazia Sărbătorii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.

Sfântul Apostol Petru a fost fratele Sfântului Apostol Andrei , pescar ca toţi cei din familia sa. El este supranumit Chifa, adică piatră şi pe numele lui s-a întemeiat Biserica. Sf. Apostol Petru a predicat Evanghelia în Galactia, în Asia, Bitinia şi Roma. În anul 50 a participat la Sinodul Apostolilor din Ierusalim unde s-au stabilit cerinţe-ritual pentru creştinii proveniţi dintre păgâni.

Sfântul Apostol Pavel supranumit “apostolul neamurilor” a fost apostolul cu cea mai amplă misiune de evanghelizare. Era un om învăţat pentru vremea sa, a adus pe mulţi la credinţă şi a întemeiat biserici în toate oraşele mari pe unde a trecut.

Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel sunt pictaţi la intrare în toate bisericile ortodoxe, iar cetatea Vaticanului îi are ocrotitori, şi multe biserici le poartă numele. La fel şi mulţi creştini din cele două biserici ortodoxă şi romano-catolică îi au ocrotitori.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.