ZIUA DRAPELULUI NAȚIONAL

E prezent pe toate instituțiile statului și trecem zilnic pe lângă el fără însă a-l vedea cu adevărat. Pe 26 iunie însă, toți ochii sunt îndreptați către el, drapelul național. Și asta pentru că e ziua lui. La Craiova străjuiește în Piața Drapelului de azi dimineață, de când militarii l-au ridicat pe catarg.

Cele trei culori ale drapelului național ne sunt atat de familiare încât nu ne mai atrag atenția în mod special. Pe 26 iunie însă acestea capătă parcă altă strălucire în timpul ceremoniilor dedicate Zilei Drapelului. La Craiova, acest simbol național a fost cinstit în cadrul unei ceremonii militare speciale.

Drapelul național a fost purtat pe brațe de militarii craioveni, după ce, în prealabil, a fost sfințit la catedrala mitropolitană. I s-a dat onorul cuvenit și a fost ridicat pe catargul din piața care-i poartă numele, în acordurile imnului național.

Prezente la manifestare, autoritățile locale și județene au vorbit celor adunați în Piața Drapelului despre semnificația acestei zile.

Drapelul arborat pe catarg a primit apoi onorul printr-o defilare a grupelor de militari prezenți la eveniment.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.