2 eliminaţi la BAC

Peste 3700 de elevi doljeni au susţinut, astăzi, prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat. Doi tineri şi-au pierdut dreptul de a mai participa la acest concurs după ce au fost eliminați din sala de examen pentru că au fost prinși încercând să copieze.

212 absenți la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat. Doi  elevi au fost eliminați din examen, primul incident a avut loc în centrul de evaluare de la Călărași. Elevul avea asupra sa un sistem de ascultare conectat la un telefon mobil. A doua situație a fost înregistrată la Calafat, candidatul fiind surprins cu fițuici.

Absolvenţii de liceu de la profilul real au avut de scris un eseu în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ aparţinând lui Ioan Slavici sau lui Liviu Rebreanu, dar şi de redactat un text argumentativ despre rolul comunicării în reuşita unui proiect de echipă. Candidații de la profilul uman au primit un eseu în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un roman de Marin Preda, dar şi de redactat un text argumentativ despre utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică.

Marţi, se va desfăşura proba de limba şi literatura maternă, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului la disciplinele Istorie şi Matematică. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată vineri.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.