Vara, la grădiniță

Chiar dacă este perioada vacanței mari, copiii pot merge în continuare la grădiniţă. În această vară, părinţii ocupaţi îşi pot lăsa micuţii în grija educatoarelor, care îşi vor desfăşura activitatea şi pe timpul vacanţei. Alternativ, pe durata întregii veri va funcționa câte o gradiniță în fiecare cartier al Craiovei.

Şi în această vară, părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii în vacanţă au o variantă frumoasă cea a  grădiniţelor cu program de vară. Peste 10 grădiniţe din Craiova au depus cereri la Ispectoratul Şcolar Judeţean Dolj pentru a funcţiona pe perioada vacanţei. Unităţile vor avea program normal, de la 8.00 la 18.00 și vor funcţiona alternativ.

Timpul petrecut la grădiniţă parcă zboară: pe lângă activităţile instructiv-educative, precum învăţarea de poezii, cântece, desluşirea literelor şi cifrelor, citirea de poveşti şi desenarea personajelor întâlnite, preşcolarii sunt încurajaţi să-şi dezvolte imaginaţia şi creativitatea prin activităţi diversificate, relaxante, libere, un rol important având jocurile.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.