“Preveniți ghinionul “

Pentru că este „marți, 13”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia” a marchat Ziua Informării Preventive. Sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, s-au desfășurat, astăzi, activităţi informativ-educative pentru conştientizarea diverselor pericole care pot fi prevenite. Toate subunitătțle de intervenție și-au deschis porțile pentru cei care au dorit să descopere amănunte despre activitatea salvatorilor.

Cu prilejul Zilei Informării Preventive sărbătorită sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” a organizat, astăzi, un punct mobil de informare a cetăţenilor într-unul din centrele comerciale din Craiova, dar şi Ziua Porţilor Deschise în toate subunităţile inspectoratului. Pompierii  au  distribuit pliante și flyere  cuprinzând măsuri de prevenire specifice diferitelor tipuri de situaţii de urgenţă, iar specialiștii au  prezentat tehnica din dotare.

Anual, în România sunt înregistrate mii de incendii la locuinţe. Pe lângă pagubele imense, acestea produc şi victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuinţe sunt coşul de fum defect sau necurăţat, instalaţiile electrice defecte sau improvizate, fumatul,  dar şi mijloacele de încălzire.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.