Modernizări la UPU

Activitate restrânsă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Craiova. Motivul? Lucrările de  modernizare și extindere a spațiului destinat acestuia. Reprezentanții unității medicale speră ca acestea sa fie finalizate la începutul anului viitor, apoi să fie demarată procedura de achiziție a aparaturii pentru urgență.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova  spun că această modernizare  va fi o structură  la înălţimea celor mai exigente standarde, cu spaţii administrative separate, cu zonă de triere a pacienţilor, cu module speciale pentru consultaţii, terapie şi resuscitare, cu propriul bloc operator, o construcţie care va fi conectată prin pasarele cu Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă din spital şi cu clădirea Clinicii de Cardiologie.

În Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă  Craiova sunt tratați anual aproximativ  165.000 de bolnavi, această unitate depăşind cu mult aria de adresabilitate a județului, devenind astfel un spital regional, în care Unitatea de Primiri Urgențe trebuie să facă față unui aflux de peste 135.000 de cazuri anual.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.