Eliminat din cauza telefonului

3784 de elevi înscriși, 104 absenți și un eliminat sunt cifrele primei probe a examenului național de Bacalaureat. Peste 76% dintre absolvenții de liceu au primit calificativul „experimentat“, 605 candidați au primit calificativul «avansat» și 251 de candidați au obținut calificativul «utilizator mediu» . Prima probă nu a fost lipsită de incidente, un elev fiind eliminat din sala de examen după ce i-a sunat telefonul.

Prima probă a examenului național de bacalaureat a luat sfârșit. În județul Dolj, pentru evaluarea competențelor de comunicare în limba română s-au înscris 3.784 de candidați, din care 104 nu s-au prezentat, dintre aceștia 96 fiind absolvenți de liceu din promoția curentă, iar restul din promoțiile anterioare.

Un elev a fost eliminat din sala de examen după ce i-a sunat telefonul.

Sesiunea bacalaureatului continuă cu proba de evaluare a competențelor digitale, ce a debutat ieri în patru unități de învățământ, care nu au suficiente calculatoare în comparație cu numărul elevilor înscriși.

Pe 26 iunie, absolvenţii de liceu dau examenul scris la română, urmat, pe 28 iunie, de proba obligatorie de profil, adică, matematică sau istorie şi ultima probă este cea la alegere, în funcţie de specializare şi este susţinută pe 30 iunie. Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 10 iulie, după rezolvarea contestaţiilor.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.