3 ani de limbă polonă

Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză a organizat, ieri, într-un cadru festiv  aniversarea a 3 ani de la inaugurare. Cu această ocazie, Ministrul –consilier de la Ambasada Poloniei, Arkadiusz Michonski, a înmânat certificate de absolvire tuturor celor care au învățat limba polonă.

Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză a împlinit 3 ani de existență. Iniţiativa înfiinţării unui astfel de centru  la Craiova a aparţinut Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Craiova pentru a promova limba, cultura şi civilizaţia poloneză şi de a încuraja schimburile culturale şi lingvistice ale limbilor străine. Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză este  dotat cu 200 de volume despre istoria, civilizaţia şi cultura poloneză.

Patruzeci de instituţii de învăţământ superior din România au încheiate acorduri bilaterale cu universităţi din Polonia, iar Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză deschis la Craiova este al 4-lea din ţară de acest gen.

20 de studenți vin săptămânal la Centrul de Limbă și Cultură Poloneză pentru a învăța această limbă. Ieri, Ministrul –consilier de la Ambasada Poloniei, Arkadiusz Michonski, a înmânat 11 certificate de absolvire tuturor celor care au învățat limba polonă.

Limba polonă este vorbită de majoritatea locuitorilor din Polonia, iar după Rusia și Ucraina este cea mai vorbită limbă slavă.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.