Combaterea violenței în familie

Violenţa în familie este un fenomen îngrijorător.Pentru a le îndemna pe femeile supuse violenţei în familie să iasă din acest mediu, poliţiştii doljeni au demarat o amplă campanie de informare.

Violenţa domestică este un fenomen naţional, pe care legiuitorul l-a acceptat ca atare, într-o lege specială, abia acum 12 ani. Atunci a făcut posibilă şi o strategie de sprijin pentru victime: finanţarea adăposturilor, crearea unor departamente de asistenţă pe lângă primăriile localităţilor, înfiinţarea unui departament guvernamental care să creeze o stategie de stopare a fenomenului. Mai mult, în 2012 a apărut ordinul de restricţie, ca fiind cea mai puternică modalitate juridică de a controla agresorul.

Ordinul de protecţie funcţionează pe maximum șase luni. Pentru a obţine un ordin, oricine poate depune o cerere la tribunal sau judecătorie şi pentru a avea succes este important să aibă trei dovezi principale: doi martori, certificat medico-legal care să ateste violenţa precum şi plângerea la poliţie. Victimele în familie sunt de obicei femeile şi copiii.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.